Als we het bij tennis over jeugd hebben, dan hebben we het over spelers in de leeftijd tot en met 17 jaar. Binnen deze groep maken we onderscheid in kinderen die tennissen in Tenniskids en kinderen die spelen bij de junioren.

Tenniskids
Voor kinderen tot en met 12 jaar heeft de KNLTB Tenniskids ontwikkeld. Tenniskids is helemaal afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leren kinderen de tennissport razendsnel te spelen.

Junioren
Spelers in de leeftijd van 11 t/m 17 jaar noemen wij junioren. Jeugdspelers van 11 en 12 jaar oud kunnen in Tenniskids (t/m 12 jaar) spelen of bij de junioren. De tennisleraar kijkt wanneer een speler, qua niveau, kan doorstromen naar de junioren.

Tennislessen

Zodra je lid bent van onze tennisvereniging wil je natuurlijk (nog beter) leren tennissen. De tennisleraar verzorgt, vaak in een groepje, de leukste tennislessen met gave spelletjes en oefeningen. Voor meer informatie over de tennislessen zie de informatie hierover op deze site.

Jeugdactiviteiten

Naast het lessen en spelen van wedstrijden worden er leuke jeugdactiviteiten georganiseerd door de Jeugdcommissie en/of tennisleraar. 

Activiteiten zijn onder andere:

Interne toernooien zoals Openingstoernooi, Ouder-kind toernooi, en Clubkampioenschappen Jeugd
Open Toernooien (waarbij ook kinderen van andere clubs kunnen deelnemen) 
KNLTB Tenniskids Voorjaarscompetitie, Wintercompetitie (World Tour)

…maar ook:

Gezellige activiteiten zoals activiteit Oudere Jeugd (BBQ), het Jeugd Tenniskamp en een Pannenkoekentoernooi

Voor vragen en informatie over de jeugd kun je contact opnemen via jeugd@tceerbeek.nl